top of page
Petra Ketnerová

Mezigenerační pozdrav


Milí přátelé mezigeneračních aktivit,


doufáme, že jste si užili krásné léto plné zážitků, času s blízkými a cestování. My v Mezi námi s poznáváním nových lidí a míst nekončíme. Připravili jsme podzim plný mezigeneračních setkání, zajímavostí, konferencí a seminářů. Nezůstaneme pozadu ani v oblasti technologií.


Pojďte se podívat…


 

Kolem světa s Mezi námi


Náš mezigenerační balón se zvedá a vydává se s novým školním rokem na cestu kolem světa. Pravidelného putování se zúčastní senioři i malí cestovatelé, kteří se společně s námi vydají na výpravu. S každým měsícem nás čeká nový kontinent, poznání místních kultur a zajímavostí. Připravujeme metodické návody pro 400 seniorských a školských zařízení zapojených do programu Povídej. Pojďte s námi propojovat generace a tvořit společné vzpomínky. Více info zde.





 


Fórum aktivního stárnutí


Ministerstvo práce a sociálních věcí připravilo Fórum aktivního stárnutí. Hlavními tématy jsou motivace k aktivnímu stárnutí, zodpovědný přístup ke stáří, age management a inovativní přístupy ke stárnutí jako celoživotnímu procesu. Rovněž se zaměří na roli technologií, které mohou překonávat bariéry mezi generacemi, podporovat mezigenerační spolupráci a aktivní zapojení seniorů. Rádi jsme se stali součástí akce, kde budou vyhlašovány i Ceny Rady vlády pro seniory a stárnutí populace, které jsme v loňském roce vyhráli.




 


IT Zvesela - Technologie od 0 do 100?


S návratem do školních lavic startujeme projekt IT ZVESELA, kdy mladší generace bude pomáhat těm starším zlepšit jejich dovednosti v oblasti informačních technologií a mediální gramotnosti tou nejpřirozenější cestou. Proškolení žáci základních a středních škol se stanou „učiteli“ seniorů. Nepůjde jen o výuku, ale především o společnou mezigenerační komunikaci a pomoc. Chcete se zapojit? Kontaktujte nás. 




 


Dobrovolníci a Doktor Vševěd  


Naše pohádkové babičky a dědečci také startují novou čtecí sezónu. Přes 300 seniorů dobrovolníků v mateřských školách po celé ČR každý týden čte dětem pohádky. Naše podzimní setkání klubu bylo tentokrát jedinečné. Rádi jsme přivítali RNDr. Jiřího Martínka, Ph.D. a při jeho přednášce se dozvěděli, jak najít střed Evropy a další zajímavosti. Více se dočtete na našem webu.



 

Dílny


Celé září jste se s námi mohli potkávat na festivalech a akcích. Přijďte za námi do našeho pohádkového stanu vyzkoušet, jak funguje mezigenerační spolupráce. Naše pohádkové babičky a dědečci se těší na povídání a tvoření s vámi. Termíny, kde se můžeme setkat, naleznete na našem webu a Facebooku.






...DĚKUJEME, že jste s námi! MEZI NÁMI.

...DĚKUJEME, že jste s námi! MEZI NÁMI.

Podpořte nás také!

Sídlo:

Mezi námi, o.p.s.

Medinská 1168/26

190 14, Praha 9

Kancelář:

Mezi námi, o.p.s.

Pujmanové 1219/8

140 00, Praha 4

Email: info@mezi-nami.cz

Mobil: +420 604 356 300

IČ: 02267217

Datová schránka: cd3b5e4

Odebírejte novinky emailem

© 2022 Mezi námi, o.p.s. Nezisková organizace.

Všechna práva vyhrazena. Web vytvořil Martin.

bottom of page